Upgrade hSALAR V 7.4B2 -adaptare calcule, calcul diferente, D112

 

Ce rezolvă?

- Include utilitare pentru compararea bazelor de date dinainte/după upgrade din ianuarie și februarie - recalculul contribuțiilor și a venitului net - livrarea unor situații centralizatoare cu: - diferențele de regularizat, pe persoanele care au avut concedii medicale, inclusiv listă de semnături - diferențele de contribuții de regularizat - posibilitatea de a introduce compensația CASS în cazul salariaților scutiți de impozit, conform OUG 3/18, astfel ca venitul net să rămână nemodificat - o nouă variantă de listare a adeverinței cu concedii medicale pentru medic. Citiți descrierea completă a upgrade-ului.

Modul de aplicare

Baza de date trebuie să fie V 7.4A2 sau V 7.4A3 Versiunea bazei de date este afișată în linia de stare (prima linie de pe ecran, colțul stânga sus). Pentru aplicarea update-ului lansați hSALAR. Lansați opțiunea Utilitare/ Update baza de date și confirmați executarea operației. Operația de update poate fi executată fie pentru o singură bază de date fie în regim multisocietate prin care se execută pe rând pentru toate bazele de date V 7.4A2 și V 7.4A3. Sunt depistate bazele de date cu versiunile de mai sus, indiferent de luna curentă din baza de date și cele neinițializate (de obicei cu extensia "0"). În acest sens se va afișa un meniu din care puteți alege regimul dorit: Multisocietate, sau doar baza de date pentru care a fost lansat hHSALAR Fișierul log generat pe durata operației de update va fi înscris în Notițe, care poate fi accesat din hSALAR.

Aplicarea update-ului în mod offline

Pentru aplicarea update-ului pe baze de date unde nu există legătură la internet punem la dispoziție pachetul offline. Pachetul este identic pentru sistemele de operare Windows și Linux. Descărcare pachet update, varianta offline (cinci fișiere): -HSALA74.UPD -HSALA74_PACHET74A2.ZIP -HSALA74_PACHET74A3.ZIP -HSALA74_PACHET74B2.ZIP -HSALA74_PACHET74B2U.ZIP Pentru aplicarea upgrade/update-ului procedați astfel: -descărcați pachetele de mai sus și copiați-le pe un dispozitiv de stocare mobil (ex.disc flash usb), -copiați fișierele descărcate pe calculatorul unde este instalat hSALAR, recomandăm catalogul LUC\UPDATE din mediul HAMOR Soft în care este utilizat hSALAR (ex. Windows: D:\HAMOR\LUC\UPDATE Linux: /HAMOR/firma/hGROUP/RW/LUC/UPDATE) -setați variabla de mediu H_UPD_LINK să conțină calea de acces către catalogul în care este copiat pachetul. Ex. introduceți în HMENUS.BAT: SET H_UPD_LINK=D:\HAMOR\LUC\UPDATE sau pe Linux: export H_UPD_LINK=/HAMOR/firma/hGROUP/RW/LUC/UPDATE Atenție! Setarea efectuată în HMENUS.BAT este permanentă. Este justificată să se facă pe calculatoare unde din anumite motive nu va exista legătură la internet nici pe viitor. -pentru o execuție doar pe moment setați manual variabila H_UPD_LINK, astfel: -Windows: din Commad Prompt: -selectați catalogul în care este organizat mediul de rulare să fie catalogul curent -setați manual variabila de mediu H_UPD_LINK Exemplu: SET H_UPD_LINK=D:\HAMOR\LUC\UPDATE -lansați hMENU.BAT fără să închideți fereastra Command Prompt -Linux: comanda shell (din hMENU, Altele/ Comanda Linux): -export H_UPD_LINK=/HAMOR/firma/hGROUP/RW/LUC/UPDATE -echo $H_UPD_LINK pentru testare, dacă variabila de mediu H_UPD_LINK a fost setată corect -mc se lansează MidnightCommander -opțional -./HSALAR74 dbf -în opțiunea Utilitare/ Update baza de date Veți fi întrebat, dacă doriți să executați update-ul de pe pagina HAMOR Soft sau de pe sursa alternativă specificată conform instrucțiunilor de mai sus. - o -